Skierniewice

Zobacz też: Forum Warszawa

Nowe konto  |  Zaloguj się
Tu jesteś   »   Forum   »   Nauka i technika   »   Internet i komputery   »   Itv Media internet co o nim sądzicie??
SPEDNET Pompy Ciepła, Ogrzewanie Podłogowe.
 
Forum Skierniewice
Itv Media internet co o nim sądzicie??
Ostani post 10-03-2015 09:59:45 olka. 375 Odpowiedzi.
Do druku
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sortuj:
Strona 1 z 1912345 > >>

Autor Wiadomości
Dex GOŚĆ
Awatar

--
1 15-07-2008 22:46:08
  • Cytuj
  • Odpowiedz
Itv Media internet co o nim sądzicie?? Ktos ma jesli tak to jak to wygląda z sciaganiem graniem i ogolnie czy warto to zakladac!! Pls odp
dai GOŚĆ
Awatar

--
19-07-2008 11:12:37
  • Cytuj
  • Odpowiedz
*
mam od jakiegoś czasu jest spoko
pucca GOŚĆ
Awatar

--
28-07-2008 21:44:09
  • Cytuj
  • Odpowiedz
*
ja mam ten najmniejszy i grać się da i ściągać też ale warunek jest taki że chodzi tylko jeden komp. jak chodzą dwa to już jest ciężej ale też daje rade. tylko mowie o tym najmniejszym 256
gmb GOŚĆ
Awatar

--
10-08-2008 09:35:28
  • Cytuj
  • Odpowiedz
*
Mysle ze ma szanse powodzenia ta kablowka. Zobaczcie sobie Vectre zlodziejska firme, klienta maja w dupie, dodzwonic sie do nich nie da wogole a daja duze lacza w malych cenach bo wszystko jest poblokowane tylko www dobrze dziala a inne uslugi porazka chodzby torrent przy laczu 4 mb max sciaganie idzie 50 kbs i to raz na miesiac chyba wiec po co przeplacac jak mozna sobie 512 ks. Kablowka 45 programow 52 zl w mono i nedzna jakoscia nie polecam tej firmy bo Vectra to porazka.
ja GOŚĆ
Awatar

--
16-09-2008 13:09:02
  • Cytuj
  • Odpowiedz
*
jest moze na Itv Media hub dc++ ?
deq GOŚĆ
Awatar

--
28-09-2008 16:53:43
  • Cytuj
  • Odpowiedz
*
Czy gra ktoś na tym necie w FPP ? Jak pingi? Czy są takie same rano i wieczorem? Z góry thx.
eee GOŚĆ
Awatar

--
29-09-2008 08:47:26
  • Cytuj
  • Odpowiedz
*
Nie wiem jak itv media ale zastanawiam sie nad zmiana. do tej pory mialam Vectre i na poczatku ok, ostatnio nie wiem co sie stalo, internet chodzi w takim tepie ze nie da sie tego opisac, jedna strona otwiera sie 5 minut, a od jakiegos tygodnia bywaja dni ze internet nie dziala. nie wiem czy to jest normalne, dzwonilam do BOK i oczywiscie nie moglam sie dodzwonic. Nie polecam nikomu Vectry
mmmmm GOŚĆ
Awatar

--
29-09-2008 11:20:18
  • Cytuj
  • Odpowiedz
*
ja ma itv i jestem bardzo zadowolona, w miare tanio przyzwoicie. polecam!!
asd GOŚĆ
Awatar

--
30-09-2008 22:12:32
  • Cytuj
  • Odpowiedz
*
A jak się gra w csa? Jakie pingi ?!!?
pol GOŚĆ
Awatar

--
02-10-2008 17:16:39
  • Cytuj
  • Odpowiedz
*
a jak z tym hubem dc++ ? jest na itv media taki?
michk10Offline
Stary bywalec
Stary bywalec
Posts:74
Awatar

--
21-11-2008 17:14:31
  • Cytuj
  • Odpowiedz
*
zastanawiam się nad internetem  4 mb/s   w   itvmedia  ,   mam pytanie do użytkowników czy zawsze macie stałą prędkość i czy są takie momenty że internet działa z wolniejszą prędkością 
KOLDER GOŚĆ
Awatar

--
23-12-2008 06:26:46
  • Cytuj
  • Odpowiedz
*
Firma obiecała przy podpisaniu umowy internet i telewizje kablową na święta bankowo! Dziś mamy 23 grudzień i ani telewizji ani internetu!!! Początkowy termin był 15-17 grudnia. Potem wydłużył się 15-19! A dziś nikt nie potrafi powiedzieć kiedy zadziała!!! Ale firma namawia do podpisania umowy najlepiej JUŻ!!! OSTRZEGAM by nie było rozczarowania!!! Pozdrawiam
gOSC WDK GOŚĆ
Awatar

--
19-01-2009 18:17:20
  • Cytuj
  • Odpowiedz
*
Mam nadzieje ze jaknajszybciej bedzie dostepna usluga na wankowicza 11
yhy GOŚĆ
Awatar

--
09-02-2009 16:55:42
  • Cytuj
  • Odpowiedz
*
Predkosc neta  jest stala ja mam umowe podpisana na 1 mb a caly czas pokazuje mi ze mam 2mb jak sprawdzam na stronce wiec calkiem milo. Co do sciagania coz programy p2p (bitorrent) niestety odpadaja bo wszystkie porty sa poblokowane co daje nam zniewalajaca niska predkosc sciagania(max 30kb/s), mozna oczywiscie kupic router i samemu sobie przekierowac porty ale troche zabawy z tym jest. Wiec jesli kots potrzebuje tylko do serfowania po necie i sciagania ze stronek muzyki czy czegos tam to polecam.
SKIERKI GOŚĆ
Awatar

--
12-02-2009 14:45:21
  • Cytuj
  • Odpowiedz
*
A jak z jakością sygnału TV i radiowego, ma ktos jakieś uwagi?
ŁukaszOffline
Weteran
Weteran
Posts:285
Awatar

--
28-02-2009 16:55:05
  • Cytuj
  • Odpowiedz
*
Autor: n/a 09-02-2009 17:55:42
Co do sciagania coz programy p2p (bitorrent) niestety odpadaja bo wszystkie porty sa poblokowane co daje nam zniewalajaca niska predkosc sciagania(max 30kb/s), mozna oczywiscie kupic router i samemu sobie przekierowac porty ale troche zabawy z tym jest.

 

Co Ty piszesz za głupoty jak masz IP wew. i porty przyblokowanie przez providera to możesz sobie kupić router he he chyba tylko do tego żeby sobie neta rodzielić do niczego więcej. Ktoś jak chce internet do P2P to musi mieć IP zew bądź dynamiczne. Nie wiem jak w ITV jest z IP w Vectra jest to odpłatne 10zł/miesiąc głupota i zdzierstwo pieniędzy.

michk10Offline
Stary bywalec
Stary bywalec
Posts:74
Awatar

--
21-03-2009 10:50:04
  • Cytuj
  • Odpowiedz
*
Niedawno ( jakiś miesiąc temu ) podpisałem umowę właśnie z ITV i murze powiedzieć że internet działa bez zarzutów , chociaż powiedzieli że w nocy zwiększają łącze dwukrotnie ...... i tu niestety wprowadzili mnie w błąd bo nie zawsze transfer w nocy jest większy , zazwyczaj jest taki sam .
W ITV wymagali adresu MAC karty sieciowej przy podłączaniu , więc router nie rozwiąże sprawy raczej jeśli będziemy chcieli rozdzielić łącze , ale myślę że w razie czego można się z nimi dogadać
ŁukaszOffline
Weteran
Weteran
Posts:285
Awatar

--
26-03-2009 20:14:22
  • Cytuj
  • Odpowiedz
*
Autor: michk10 21-03-2009 11:50:04
W ITV wymagali adresu MAC karty sieciowej przy podłączaniu , więc router nie rozwiąże sprawy raczej jeśli będziemy chcieli rozdzielić łącze , ale myślę że w razie czego można się z nimi dogadać


Większość nowych routerów ma możliwość ustawiania mac-adresu także to jest nie kłopot i nic nie trzeba nikomu zgłaszać.

Przykładowo masz NET w iTV i podpięty pod kompa MAC-Adres z karty sieciowej. Kupujesz router, klonujesz mac-adres sieciówki i przypisujesz do routera pyk działa twór provider czyli iTV MEDIA będzie widział tylko router jako twoją sieciówkę a to co jest za routerem to już nie zobaczą.

Aha jeśli ktoś zakłada neta typowo dla ściągania z p2p np: emule, dc++ czy torrent to niestetny najwazniejsze co to mieć zew IP stałe albo dynamiczne.

syberyjski_kartofelOffline
Żółtodziób
Żółtodziób
Posts:1
Awatar

--
18-05-2009 11:23:22
  • Cytuj
  • Odpowiedz
*

Blokowane porty? Czegos nowego sie dowiedzialem. Jak sie wyciales na wlasnym ruterze to masz poblokowane. Wystarczy forwarding i dziala. Zreszta torrenty dzialaja nawet bez forwardingu. Za ruter cie nikt nie powiesi. Mozesz kupic nawet [jesli nie umiesz np go skonfigurowac lub jestes leniwy] gotowy badz sama usluge - tak czy siak podczas podpisywania umowy jestes pytany czy masz, jesli nie masz to mozesz kupic, jesli masz to dajesz ruterowski wan i heja do przodu. TTL nie wynosi 1 wiec mozesz sobie podpiac jesze kilka ruterow do tego jednego jesli masz zyczenie. Gralem w cs - polskie serwery ~15ms, pingi do polskich portali 12-20ms. Prawie lan Tak predkosc jest stala i nie skacze jak w dawnym MC. Co dziwnego jest w prosbie o MAC? Nie sadze zeby hub dc byl. Zreszta dc jest praktycznie martwe.
Pozdrawiam

ŁukaszOffline
Weteran
Weteran
Posts:285
Awatar

--
23-05-2009 07:28:44
  • Cytuj
  • Odpowiedz
*

syberyjski kartofel a co Ci po PORT FOWARDING ?? Pozatym mylisz pojęcia albo w routerku dajesz DMZ albo UPNP bądź TIGGERED. Zresztą jak nie masz zew. IP bądź dynamicznego to jeden ciort jak sobie router ustawisz ale i tak zawsze będziesz za natem a większość stron z p2p mowa o nie publicznych trackerach ma zablokowaną możliwość używa DHT czy innych mega wspomagaczy przez programu p2p takie jak uTorronet czy Azureus. Wiadomo że będzie Ci się łączyć z seddami ale z conajmniej o połowe mniejszą ilością niż miałbyś zew czy dynamiczne IP.

 

I nie mów mi że się wyciołem na swoim routerku bo akurat mój to nie jakiś pierwszy leszpy co ma dwie opcje.

 

Linksys AM200 + WRT54GL (frimawre Tomatoe) + QOS poustawiane.


Strona 1 z 1912345 > >>

Szybka odppwiedź
toggle
  Użytkownik:
Temat:
Treść:
Kod bezpieczeństwa:
Obrazek CAPTCHA
Wprowadź kod z powyższego obrazka do pola poniżej:
(wielkość liter MA ZNACZENIE !!!)

Wyślij
Poprzedni wątekPoprzedni wątek Następny wątekNastępny wątek