Muzyka 

 Bywalec Wiadomości: 10
 |
| 16/03/2006 22:06:26 |
Quote
Reply
Alert
|
--- Administrator --- No chłopaki - dowaliliście do pieca. Wszedlem na stronę, a tam wirusy, exploity itd. - 15 sztuk na "dzieńdobry". I nie wyobrażam sobie, aby mogły się one znaleźć tam przez przypadek. Kto ma Pandę lub dobrego antywirusa - może sam zoabczyć i może się ustrzeże, ale nie zmienia to faktu, że tworca strony zachował się bardzo nieetycznie. W związku z tym wywalam posty z tym adresem. W razie spamowania zawirusowaną stroną - nie wykluczam też zlikwidowania calego forum KARATE. Oczekuję wyjaśnień do jutra, do godz. 20.00. Po tym czasie, w razie braku reakcji zostaną zablokowane konta i usunięte wasze forum. Takich jaj nie było tu jeszcze nigdy i nie będzie. --- Administrator --- |
|
|
|
|
Skierniewice 

 Mistrz!!! Wiadomości: 521
 |
| 16/03/2006 23:09:33 |
Quote
Reply
Alert
|
A oto fragment raprtu, gdyby ktoś miał wątpliwości: ZDARZENIE DATA WYNIKI ---------------------------------------------------------------- -------- ------------ -------------------------- Znalziono wirusa: Exploit/BodyOnLoad 2016-03-06 22:41:00 Zdezynfekowano Znalziono wirusa: JS/Exploit.C 2016-03-06 22:41:00 Zdezynfekowano Znalziono wirusa: Exploit/BodyOnLoad 2016-03-06 22:41:00 Zdezynfekowano Znalziono wirusa: Exploit/BodyOnLoad 2016-03-06 22:41:00 Zdezynfekowano Znalziono wirusa: Exploit/BodyOnLoad 2016-03-06 22:41:00 Zdezynfekowano Znalziono wirusa: Exploit/BodyOnLoad 2016-03-06 22:40:59 Zdezynfekowano Znalziono wirusa: Exploit/BodyOnLoad 2016-03-06 22:40:59 Zdezynfekowano Znalziono wirusa: Exploit/BodyOnLoad 2016-03-06 22:40:59 Zdezynfekowano Znalziono wirusa: Exploit/BodyOnLoad 2016-03-06 22:40:59 Zdezynfekowano Znalziono wirusa: Exploit/Metafile 2016-03-06 22:40:59 Zdezynfekowano |
|
SŁUŻBOWO, NA STATEK! |
|
|
Kyokushinkai GOŚĆ
 |
| 16/03/2006 23:31:16 |
Quote
Reply
Alert
|
| To nie z naszej winy, że tak się stało. |
|
|
|
|
grigor 

 Bywalec Wiadomości: 29
 |
| 17/03/2006 18:16:17 |
Quote
Reply
Alert
|
| Wiec sprawa jest przykra ale niewiele mozemy z nia zrobic bo zalozylismy strone na darmowym serwerze i zaatakowaly ja wiruzy . JA sam musialem formatowac dysk , i naprawde to nie nasza wina nie moglem nawet dac info bo zorientowalme sie wczoraj i do 3 rano walczylem z wirusami. Tyle mam na nasza obrone wlasnie chcialem umiesc info ale mnie uprzedziliscie .Wiele nie powiem ale przykro nam |
|
|
|
|
grigor GOŚĆ
 |
| 17/03/2006 18:26:06 |
Quote
Reply
Alert
|
| strona juz zostala usunieta, ja obkupilem to formatem , cierpie sam pewnie nie mniej niz wy , ale zrozumcie niewiele w tym naszej winy, to admin serwera winny , ze brak zabezpieczen albo ze takie slabe albo , sam juz nie wiem co powiedziec. Wybaczcie |
|
|
|
|
grigor GOŚĆ
 |
| 17/03/2006 18:33:54 |
Quote
Reply
Alert
|
| calkowicie wykluczam fakt zamieszczenia wirusow celowo, i recze za to swoja glowa, sam jako czlonek klubu odpokutowalem a sami mamy problemy bo likwidacja stron problemy na forum, zaufanie i wogole ,po co by nam to bylo? my to robimy sami dla sieie nie warto by byll naprawde.! To troche mija sie z etyka karate kto trenowal to wie ze my czegos takiego bysmy nie zrobili musial bym chyba 1000 pompek na trenigu zrobic za to, oj nie nie nie to nie MY! |
|
|
|
|
Admin SKKK GOŚĆ
 |
| 17/03/2006 19:12:01 |
Quote
Reply
Alert
|
Witam! Widzę, że Grigor już chyba wszystko co najważniejsze to powiedział. Strona była postawiona na serwerze www.freehost.pl w opcji darmowej. Wszystkie pliki które były wstawiane na serwer wcześniej leżały na moim dysku, który jest chroniony programem antywirusowym NOD32. W celach upewnienia się, że te pliki nie są zainfekowane zainstaluję jeszcze Nortona 2005. Wśród plików były pliki html zawierające stronę, nasz zdjęcia i grafiki do strony i filmiki ze strony www.superkarate.ru. Żadne inne pliki nie były umieszczane na tym serwerze. Wykluczam również obecność złośliwych skryptów w kodzie html. Jedynym skryptem jaki został na stronie umieszczony był to licznik odwiedzających. Dlatego też jedynym możliwym wytłumaczeniem na obecność wirusów na serwerze jest atak z zewnątrz. Serwer nie posiadał obrony antywirusowej, a zapewne także słabe zabezpieczenia na ataki hackerskie. Jeżeli będę już 100% pewny, że pliki strony, które trzymam na dysku, nie są zainfekowane, postaram się o wstawienie przynajmniej części strony na tymczasowy serwer republika.pl albo interia.pl, do czasu, aż nie zostanie wykupiony serwer płatny o większej pojemności. Ze swojej strony chciałbym wszystkich bardzo przeprosić za wszelkie szkody spowodowane przez wejście na naszą stronę. |
|
|
|
|
Kyokushinkai-kan 
 Bywalec Wiadomości: 12
 |
| 17/03/2006 19:25:27 |
Quote
Reply
Alert
|
Tak czasami bywa. "Złośliwość rzeczy martwych". Oczywiście nie tylko, są również tacy co lubią coś zbroić.
|
|
|
|
|
Admin SKKK GOŚĆ
 |
| 17/03/2006 21:13:04 |
Quote
Reply
Alert
|
| Upewniłem się jeszcze sprawdzając pliki Nortonem ’05 i SpyBot`em S&D z najnowszymi uaktualnieniami i nic nie wykryto. Mam nadzieję, że nie długo uda mi się umieścić stronę na jakimś dobrze chronionym serwerze. Pozdrawiam, Masa !! |
|
|
|
|
grigor GOŚĆ
 |
| 18/03/2006 12:04:17 |
Quote
Reply
Alert
|
| Mam prosbe do admina zeby wypowiedzial sie czy akceptuje nasze wytlumaczenia, czy tez nie to dla nas wazne |
|
|
|
|
Grigor GOŚĆ
 |
| 18/03/2006 12:05:30 |
Quote
Reply
Alert
|
| Kyokushin-kan chyba nie sugerujesz , z calym szancunkiem ,ze to my moglismy cos zbroic? |
|
|
|
|
Masa GOŚĆ
 |
| 18/03/2006 13:09:56 |
Quote
Reply
Alert
|
| kyokushinkai-kan miał chyba na myśli osoby, które żerują na słabo zapezpieczone strony internetowe i z łatwością wgrywają na nie swoje oprogramowanie (min. wirusy). |
|
|
|
|
Skierniewice 

 Mistrz!!! Wiadomości: 521
 |
| 22/03/2006 11:39:01 |
Quote
Reply
Alert
|
| Tak - te wyjaśnienia są do zaakceptowania. Gdzieś w wątku pojawiło się hasło "Norton" - zdecydowanie odradzam, bo historia może się powtórzyć. Od prawie 5 lat używam Pandy Titanium (tej najtańszej) i NIGDY nie miałem żadnych wirusów, ani niczego podobnego. A przez moje komputery przewija się naprawdę duuuuuużo (kilkadziesiąt tysięcy miesiecznie) zawirusowanych plików. Tak wiec - polecam - bardzo dobry i sprawdzonty program, który się CODZIENNIE sam aktualizuje. |
|
SŁUŻBOWO, NA STATEK! |
|
|
grigor GOŚĆ
 |
| 23/03/2006 20:20:06 |
Quote
Reply
Alert
|
| Powaznie zastanawiam sie nad zakupieniem Pandy i twoja ocena wydatnie przyczyni sie chyba do tego ze ja zakupie. THx za rade |
|
|
|
|
Masa GOŚĆ
 |
| 25/03/2006 21:01:50 |
Quote
Reply
Alert
|
| Ale Panda nie korzysta ponoć wogóle z Heurystyki. Jest dobra na stare znane wirusy, szybko skanuje dysk, ale czasem trzeba wykryć wirusa, który nie został jeszcze z katalogowany i opisany odpowiednią sygnaturą, a jedyną szansą na to jest sprawna heurystyka. W tym Norton jest dobry, tak samo jak szybszy Kasperski. |
|
|
|
|
Strona www (guest)
 |
| 27/03/2006 17:30:51 |
Quote
Reply
Alert
|
Pod jakim adresem jest strona skierniewickiego klubu karate kyokushinkai???????? Moze ktos z Was wie gdzie mozna ja znalesc??? pozdrawiam- milosnik karate |
|
|
|
|
Strona www (guest)
 |
| 27/03/2006 17:31:14 |
Quote
Reply
Alert
|
Pod jakim adresem jest strona skierniewickiego klubu karate kyokushinkai???????? Moze ktos z Was wie gdzie mozna ja znalesc??? pozdrawiam- milosnik karate |
|
|
|
|
Masa GOŚĆ
 |
| 27/03/2006 18:40:28 |
Quote
Reply
Alert
|
| Strona została tymczasowo zawieszona. |
|
|
|
|
kiedy stronka (guest)
 |
| 03/04/2006 14:15:47 |
Quote
Reply
Alert
|
Kiedy ukarze sie strona o skierniewickim klubie kyokuishin. CZEKAMY!!! |
|
|
|
|
brak stronki (guest)
 |
| 12/04/2006 17:42:36 |
Quote
Reply
Alert
|
Szkoda, ze nie ma tutaj zadnej informacji dotyczacej o stonie skierniewickiego klubu karate kyokushinkai. Byla i znikla. Dlaczego??? Moze ktos wie gdzie mozna ja znalesc, pod jakim adresem??? Pozdrowienia dla Skierniewic. |
|
|
|
|